20-k levél

Kedves Nyugdíjas Kortársaim!

Újra itt van a téli ünnepek hónapja ugyanúgy, mint 2020. decemberében volt! Akkor is levelet írtam nektek az ünnepekről.

A láthatatlan ellenség a  Covid vírus most is itt van – úgy ,mint egy évvel ezelőtt. A világban változatlanul uralkodik felettünk és ki akarja erőszakolni életünk minden területén – a gazdaságban, az emberi kapcsolatokban, a természet védelmével, a klímával kapcsolatos – generális VÁLTOZÁST!

Igazán most  az ünnepekről szeretnék írni.

Kezdődik ez az ünnep - sorozat a Fény, a megszabadulás, az adventi csodavárás, a gyereki Mikulás várással. Az ünnepi hónap csúcspontja a Karácsony! Mindegyiknek egy fő üzenete van: A SZERETET. Szilveszter az év zárását jelenti és azt a reményt, hogy az Új Év  jobb, szebb és sikeresebb lesz, mint az ez évi.

Ünnepi ruhába öltözünk és megpróbáljuk a lelkünket is széppé tenni, felöltöztetni.

Szeretünk ajándékot adni, de sokszor nem tudjuk jól elfogadni azt a másiktól kapottat. Pedig az ajándék a szeretet jelképe! Annak is aki adja,annak is aki kapja,mert minden ember szeretetre vágyik. Ki így, vagy úgy fejezi ki a másiknak a szeretetét! Örüljünk tehát egy simogatásnak, egy jó szónak, de egy mosolynak is! Minden a szeretetet adó és elfogadó tárgy, gesztus, szó és mosoly egymás iránt érzett pozitív értéket jelent!

A járvány elleni védekezésről részletesen már sokat írtam. Csupán annyit röviden(oltás, maszk mindenütt, távolságtartás a másiktól, tisztaság, fertőtlenítés)  A legfontosabb az immunrendszerünk erősítése!

Szeretném erősíteni bennetek a hitet, hogy ez a járvány el fog múlni!

Nem lehet eleget mondani, hogy óvatosak legyünk, ne higgyünk a „jó, ingyen ajánlatoknak”( pld újabban ingyen állapotfelmérést szerveznek a Lónyai utcában- amennyiben igénybe vesszük esetleg több ezer forintos, ismeretlen eredetű, hatású eszközt is ránk sóznak)

Szeretném veletek megosztani a BRFK szellemes, napi tanácsokkal ellátott decemberi naptárát.

Egészséget, emlékezetes, szép decemberi ünnepeket kívánok nektek és szeretteiteknek!

Budapest,2021.december 1.

Barátsággal:

Véghné Reményi Mária
Nyugdíjasok Budapesti Szövetsége
elnök

Friss híreink

Please publish modules in offcanvas position.