ÜNNEPELTÜNK ÉS DOLGOZTUNK

Március 11.-én ünnepi nagy elnöki értekezleten, köszöntöttük a Nőket, megemlékeztünk a közelgő Nemzeti Ünnepről és elnök asszonyunk beszámolt a végzett és az előttünk álló feladatokról.

Vendégünk volt Tarlós István főpolgármester úr, dr.Talyigás Katalin az "Életet az éveknek" budapesti elnöke. Véghné Reményi Mária elnök asszony köszöntötte a vendégeket és köszönte a Főpolgármester úrnak, hogy támogatta a harmadik kor egyetemének beindítását. Ismertette szövetségünk tevékenységét és a vendég megtekintette a kézimunka és az ötletkör munkáit.

Tarlós István rövid beszédében üdvözölte a Nőket és elismerően nyilatkozott munkánkról. Elmondta, hogy tapasztalatból tudja az időseknek szükségük van egymás segítségére, főként az egyedül maradtaknak, nekik egy jó szó egy simogatás egy ajtónyitás netán egy kis szívesség, kincset ér. A főváros számít az idős szervezetekre. 

Király Istvánné szerkesztésében rövid műsor köszöntötte az ünnepelt Nőket. Tréfás Csángó mese bizonyította a nők nélkülözhetetlenségét, majd nótacsokrot adott elő a XV.kerületi Nyugdíjasok Egyesületének énekkara. Fokozta a hangulatot Nógrádi Tóth István ismert dallamokból összeállított nőnapi dalcsokra amit jókedvűen együtt énekelt vele az ünneplő közönség.

A közelgő nemzeti ünnepre is megemlékeztünk majd Ungvári Álmos a Szt. István Gimnázium 10. osztályos tanulója elmondta a Nemzeti Dalt.

Az Ünneplés után elnök asszony programokat ismertetett.

Információt kaptunk a NyOsz és a Pharma Nord kártyákról, rendezvényekről és arról, hogy márciustól csütörtökönként 11-13 h-ig. dr.Maros Mária ügyvéd ad ingyenes jogi tanácsokat.

Végül Babits Mihály: Húsvét előtt című versének néhány sorával zárta az ünnepi ülést.
 

"Ki a bűnös, ne kérdjük,
ültessünk virágot,
szeressük és megértsük
az egész világot:"

  

 

 

A rendezvény teljes képsorozata itt tekinthető meg.

Friss híreink

Please publish modules in offcanvas position.