Farsangi fánk

Farsangi fánk

Hozzávalók:

  • 50 dkg búzaliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 3 tojás
  • baracklekvár
  • olaj

Elkészítés ideje:

110 perc.

Elkészítés menete:

Az élesztőt a porcukorral, és a langyosra melegített tejjel futtasd fel. Amíg felfut, egy nagyobb tálba szitáld a lisztet, valamint olvaszd meg kissé a vajat, és válaszd ketté a tojásokat. Amikor már megvan a kovász, add a liszthez, és a vajjal, valamint a tojássárgájákkal keverd tésztává, majd meleg helyen keleszd a duplájára. Vedd elő a kedvenc gyúródeszkádat, valamint a legjobb szaggatódat, és formálj kis fánkokat a masszából, majd tedd őket félre 15-20 percre kelni.

Miután ez letelt, a fánkok közepét nyomkodd be, majd bő olajban süsd ki őket, a benyomott oldaluk legyen először alul! Ha már mindkét oldaluk szép aranybarna - nem baj, ha középen marad egy világos csík - szedd papírtörlőre őket, amíg lecsepeg róluk az olaj, majd szórd meg porcukorral, és készítsd elő a család kedvenc lekvárját is.

JÓ ÉTVÁGYAT !

Friss híreink

Please publish modules in offcanvas position.