MEGGYES – ALMÁS - ZABPELYHES SÜTEMÉNY

CUKORBETEGEK IS FOGYASZTHATJÁK!!!

45 perc alatt elkészíthető !!!

HOZZÁVALÓK:

  • 80 dkg reszelt alma

  • 25 dkg zabpehely

  • 35 dkg magozott meggy vagy bármilyen ízlés szerinti gyümölcs

  • fahéj ízlés szerint

  • 5-6 dkg margarin

  • 1 evőkanál édesítő

  • 1/2 csomag sütőpor

  • vágott dió ízlés szerint

  • kevés margarin a tepsi kenéséhez

ELKÉSZÍTÉS:

Minden hozzávalót egy nagy tálba teszünk, és alaposan összekeverjük. A kapott masszát kézzel belenyomkodjuk egy közepes nagyságú, magasabb falú, margarinnal kikent tepsibe. A tetejét kb. két maréknyi dióval megszórjuk, de mehet bőven több is, mert a sült dió különösen finom .Előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a tetejére szórt dió szép, piros színt kap.

Jó étvágyat !!!

Friss híreink

Please publish modules in offcanvas position.