Adni jó, tiszta szívvel, jósággal és szeretettel…

A XVII. kerület Önkormányzat Képviselőtestület tagjainak személyes közreműködésével és anyagi hozzájárulásával,Dunai Mónika országgyűlési képviselő támogatásával és Lambert Krisztina segítéségével, Rákos-menti Adományház Egyesület, Magyar Vöröskereszt XVII. Kerületi Szervezete jóvoltából - e felsorolás a teljesség igénye nélkül történt -  példa értékű az a cselekedet amit immáron 8 éve végeznek a kerület hátrányos helyzetben élőkért.

Az ételosztás minden év november elején indul,- péntekenként 12 órakor kezdődik-és március közepéig tart.

A hivatal és civil szervezetek egyeztetésével állítják össze a kerületben lakó hátrányos helyzetű családok, egyedül élő, kis jövedelemmel rendelkező nyugdíjasok, szociálisan rászoruló személyek nevét, akik egy tál tartalmas meleg ételt, hozzá igény szerint kenyeret kapnak, olykor még gyümölcsöt is. Aki szeretné, elviheti, de ott is elfogyaszthatja.

A helyszín jól látható, a Városháza és a Kormányhivatal épülete közötti területen van, fehér színű nagyméretű sátorban, tábori asztalokkal és padokkal bútorozva.

Az étel adagolásában, osztásában az a testületi tag is részt vesz, aki anyagilag támogatta a napi menüt.

A munkából és a bíztató szavakból mindenki derekasan kiveszi a részét. Az időjárástól függetlenül, ha esek, ha fúj a Vöröskeresztes aktivisták osztják az ételt. Egyik aktivista törékeny pici asszonyka Sztanics Mihályné Ica aki egyébként Berki Lili Nyugdíjas Klub vezetője is kezdetektől a helyszínen munkálkodik, 11 órától keni a zsíros kenyereket, amit az ebéd előtt mindenki kap. Még elvitelre is csomagolnak annak aki kéri. Mint mondotta szívesen végzi, szinte már mindenkit ismer. Sok köszönetet kapnak, a szemekből látni lehet, hogy hálásak tudnak lenni minden szóért, mondatért.

A városperemére szorultaknak eddig még jutott, ám az egyre bővülő létszámot hogyan fogják ellátni?

Reméljük jövőre is lesz még szőlő lesz még lágy kenyér és bízzunk benne követői, támogatói is lesznek e jó cselekedetnek.

Köszönet a résztvevők alázatos, áldozatos munkájáért!

(cst.)

Friss híreink

Please publish modules in offcanvas position.