9. levél

 Kedves Nyugdíjas Kortársaim!

Lassan nyár vége lesz, hiszen javában már augusztusban járunk! Bizony nagy meleg van, de néha eső is megtalál bennünket.

Várjuk az enyhülést, a kedvező változást, a fordulatot az élet minden területén! Változást várunk az időjárásban, az év elején kezdődött vírus járvány befejeződésében, az emberi kapcsolatok visszaállításában, a gondolkozásban, a környezetünkkel kapcsolatos szemlélet változásában, de  az iszonyú magas élelmiszerárak, különösen a gyümölcs – zöldségárak mérséklődésében is.

Több fórumon riogatnak bennünket a koronavírus – az elsőnél erősebb – második szakasz őszi eljövetelével. Pedig már alig bírjuk türelemmel, fegyelmezettséggel  lelkileg, de főleg anyagilag!

Mivel készülhetünk fel, ha eljön a második szakasz?

- Változatlanul a javasolt távolságtartással, kézfertőtlenítéssel, tisztasággal, a

  maszk hordásával, hiszen  a vírus nem tesz különbséget ember és ember

  között!

  • 8-k levelemben már írtam az immunrendszerünk erősítéséről, a javasolt vitaminokkal  és ásványi anyagokkal,  egészséges zöldség és gyümölcsök rendszeres fogyasztásának fontosságáról!
  • A szakemberek a második szakaszt őszre jelzik. A ősz, de különösen a november meghozza az influenzát és sokszor annak a szövődményét a bakteriális tüdőgyulladást. A tüdőgyulladás  a mi legyengült immunrendszerünknek  az egyik legveszélyesebb betegség, mert szövődményeket okozhat,  sok esetben halállal jár.

Megelőzésként védekezzünk influenza és tüdőgyulladás ellen oltással!  Sok kerületi Önkormányzat már biztosítja az idős lakosság számára a tüdőgyulladás megelőzésére –az élethosszig tartó védelmet nyújtó , csak egyszer beadandó oltást.

Kérjétek mind a két oltást, hiszen egy influenzás , tüdőgyulladásos beteget könnyebben megtámad a koronavírus!

A koronavírus elleni küzdelemnél  - a felsoroltak mellett – fontos a rendszeres mozgás is!8 torna, séta, kerti munka, akár önkéntesen végezve a társasháznak, másoknak segítségnyújtás )

Vigyázzatok!

A semmittevés, a rendszeres mozgás, a tevékenység hiánya fizikai, szellemi( esetleg demenciához ) leépüléshez is vezethet!

Éljetek tartalmas, örömteli , értelmes életet!

Budapest, 2020-08-12

Barátsággal:

Véghné Reményi Mária
Nyugdíjasok Budapesti Szövetsége
elnök

Friss híreink

Please publish modules in offcanvas position.