21-k LEVÉL

Kedves Nyugdíjas Kortársaim!

Március  eleje van a NŐNAP előtt. A korábbi években már  boldogan latolgattuk, hogy milyen virágot fogunk kapni köszöntésként. A kezdetben az első tavaszi hírnöknek, a hóvirágnak örültünk legjobban, de ma már a jó hír a becsesebb!


Két év a COVID-19  vírusjárvány kemény  megpróbáltatásai után vágytunk már egy kis örömre, barátainkkal, gyerekeinkkel való bensőséges találkozásokra, üdítő  tavaszi sétákra, kirándulásokra. Bár a tavasz naptár szerint eljött, a járvány is már lecsengőben van, de villámszerűen elkezdődött az orosz-ukrán háború a szomszédunkban.

Az 1848-as forradalom március 15-i  méltó megünneplésére is árnyékot vet a szomszédunkban dúló öldöklő háború!

A mai fiatalabb generáció még nem élte meg az 1956-os forradalmat , a csernobili atomkatasztrófát, a pusztító II. világháborút,  az ostrom szörnyűségeit,az üldöztetéseket, a menekülést  az éhezést és a doni katasztrófát.

Sokan élünk még,  a tudatunk mélyén még ma is rettegünk az átélt szörnyűségektől!

Mi idősek gondolatban újra átéljük a háború szörnyűségeit és rettegünk, hogy ez a háború hazánkba is eljuthat. Nagy empátiával gondolunk az otthonukat elvesztő, a háborús támadások ellen  menekülőkre,  nőkre, de főleg  a gyerekekre!

Az ország apraja-nagyja azonnal összefogott,hogy segítsen a menekülteken. Ez most számunkra a legfontosabb!  Már alig gondolunk arra, hogy nálunk is rohamosan megdrágult az élet, egekbe szöktek az élelmiszerárak, nőtt az infláció!

Aggódunk, hogy a háborús agresszió ne terjedjen tovább hazánkra, Európára!

Persze kénytelenek vagyunk odafigyelni a szorult helyzetet kihasználó csalókra, visszaélésekre.

A nehéz körülmények ellenére vigyázzatok az egészségetekre. Minél több zöldséget, gyümölcsöt egyetek, de főleg mozogjatok minden nap!
Meg kell őrizni a testi , lelki egészségünket, állóképességünket, hogy szükség esetén a rászorultakon is segíteni tudjunk!

Higgyünk a háború mielőbbi befejeződésében, a nemzetek közötti feszültségek megszűnésében, a kapcsolatok javulásában, a gyűlölet helyett a szeretet diadalában és a  tartós béke eljövetelében!

Budapest, 2022 március 11

Barátsággal:

Véghné Reményi Mária
Nyugdíjasok Budapesti Szövetsége
elnök

Friss híreink

Please publish modules in offcanvas position.